Použití PSVR pro PS5 vyžaduje PS4 verze her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Použití PSVR pro PS5 vyžaduje PS4 verze her

Použití PSVR pro PS5 vyžaduje PS4 verze her

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

1. 11. 2020 11:24 15
Reklama

Sony před několika týdne uveřejnila zprávu, že pro využití PSVR na PlayStationu 5 bude nutné použít dosavadní PS4 kameru, ovladače i speciální adaptér. Tato informace se nyní dále rozšiřuje. Japonský výrobce konzole v komunikaci se serverem UploadVR totiž potvrdil, že užití PSVR u vybraných titulů bude na PS5 podmíněno vlastněním PS4 verzí.

Konkrétní tituly, u nichž byla výše uvedená charakteristika potvrzena, čítají: Hitman 3 a No Man's Sky. V případě zakoupení PS5 verzí u řečených titulů nebude podle informací UploadVR možné využít možností virtuální reality poskytované u verzí pro PS4. Zástupce Sony v téže komunikaci taktéž dodal, že společnost doposud neoznámila žádné konkrétní tituly, které by byly přímo určeny pro PS5 ve VR technologii.

Zde taktéž přicházíme k nedávném komentáři CEO Sony PlayStation Jima Ryana, v němž pro Washington Post prohlásil, že virtuální realita nebude v blízké budoucnosti významným hráčem na poli interaktivní zábavy. Ryan uvedl, že ačkoli Sony v technologii PSVR plně věří, její výrazné rozšíření v brzké době neočekává. Dále pak upřesnil, že tento postoj bude firma s ohledem na aktuální vývoj trhu zastávat minimálně v roce 2021.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama