EA hrozí velká pokuta za balíčky ve FIFA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA hrozí velká pokuta za balíčky ve FIFA

EA hrozí velká pokuta za balíčky ve FIFA

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 10. 2020 11:12 2
Reklama

V roce 2018 se v rámci velké kauzy ohledně lootboxů spustilo v Nizozemsku velké vyšetřování několika videoher. Z výsledků vyšlo najevo, že několik z nich porušilo zákony, kontroloři ale nevydali žádná jména – a to až do dnešního dne.

V novém prohlášení se totiž většina firem dokázala za dva roky zákonům přizpůsobit, to ale není případ EA. To podmínky pravidelně porušovalo, za což musí studio nyní zaplatit 10 milionů euro – polovinu za celou společnost a druhou polovinu za divizi EA Swiss Sarl.

Dle vyjádření kontrolorů porušuje EA zákon o hazardu skrze balíčky ve fotbalové FIFA. Ty jsou prý velmi hazardní a mohou se tedy nabízet jen za velmi přísných podmínek. EA se v roce 2019 odvolalo k soudu, kde právníci studia argumentovali tím, že balíčky s kartami nejsou hazardem dle zdejšího zákona. Navíc se hra samotná založená na schopnostech a prvek hazardu prý nemění základy hry.

Soud ale argumenty EA zamítnul a potvrdil již zmíněnou pokutu. EA má nyní 6 týdnů na odvolání s tím, že tak studio nejspíše udělá. „Hráči po celém světě si FIFA a FIFA Ultimate Team užívají po mnoho let a proto jsme zklamání nejen kvůli tomuto rozhodnutí, ale i kvůli tomu, co to znamená pro naší nizozemskou komunitu. EA je zavázáno k pozitivnímu hraní. Chceme přinést volbu, férovost, hodnotu a zábavu všem našim hráčům napříč všemi tituly. Stále jsme otevření diskuzi s Nizozemským úřadem pro hazardní hry a ostatním držitelům akcií pro pochopení a nalezení možností.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama