Na Steamu probíhá československý týden
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Steamu probíhá československý týden

Na Steamu probíhá československý týden

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 10. 2020 09:15 5
Reklama

Asociace českých herních vývojářů vznikla teprve nedávno – s tím, jak náš herní průmysl roste raketovým tempem, se objevila i nutnost zastoupit tento průmysl v podobě asociace, která si dává za cíl zlepšit podmínky pro vývoj a obecně pracovat a zviditelňovat český herní průmysl.

A to se skutečně daří. Právě díky této asociaci se totiž poprvé v historii podařilo v rámci Steamu spustit speciální slevovou akci zaměřenou čistě na české a slovenské hry. Czech & Slovak Games Week se pořádá při příležitosti vzniku Československa a dohromady zde najdeme 72 vývojářů a 165 her.

Slevová akce má dokonce celou dedikovanou stránku, která se bude každý den měnit. Pavel Barák, předseda GDA, tvrdí, že ho počet přihlášek překvapil. „Vysoký počet přihlášek nás skutečně překvapil. Dobře to ilustruje, kolik českých a slovenských tvůrců her aktuálně působí na trhu. Celkově se do akce přihlásilo 165 her od 72 českých a slovenských studií. Máme obrovskou radost z tohoto nevídaného zájmu vývojářů, kteří se rozhodli akci podpořit a připojit se.“

Troufáme si říct, že několik titulů, které v rámci akce uvidíte, možná ani znát nebudete, nebo si nebudete vědomi, že by pocházely z rukou českých vývojářů. V mnoha případech dojde až na 90 procentní slevy a kromě klasik od SCS si můžeme za levno koupit i třeba Feudal Alloy, Ministry of Broadcast nebo Space Engineers. Konec akce je naplánován na 2. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama