MS zatím neplánuje budoucnost Bethesdy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS zatím neplánuje budoucnost Bethesdy

MS zatím neplánuje budoucnost Bethesdy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 10. 2020 17:55 3
Reklama

Nedávné oznámení akvizice holdingu ZeniMax Media, mateřské společnosti studia Bethesda, kterým Microsoft opět upevnil svou pozici giganta herního vývoje, zatím nemusí znamenat žádné výraznější změny. Šéf značky Xbox Phil Spencer poukázal na to, že dokud nebude obchod úplně uzavřen, což může trvat měsíce, neplánuje, a vlastně ani nesmí Microsoft do plánování zasahovat.

Vyplynulo to z rozhovoru pro server Gamereactor. „Nejdříve bych chtěl upozornit, že jsme nekoupili ZeniMax. Jen jsme oznámili, že chceme koupit ZeniMax. To v současnosti prochází schválením úřadů a zatím jsme v tomto procesu neregistrovali žádné problémy,“ nechal se slyšet. Narážel tím pravděpodobně především na množící se spekulace odhadující, jak může nákup ovlivnit tvorbu studia, především pak v souvislosti s jeho vztahem k platformě PlayStation.

Spencer předpokládá, že by k definitivnímu proběhnutí obchodu mělo dojít na začátku příštího roku. Sám upozorňuje na to, že by do té doby byla plánovací schůzka s představiteli Bethesdy a ZeniMaxu (Todd Howard, respektive Robert Altman) přímo nelegální. Naznačil nicméně, že bude Microsoft do budoucna po Bethesdě i ostatních příbuzných studiích (Arkane, id Software apod.) požadovat vývoj špičkových titulů, které byly dosud mimo schopnosti týmů.

Stále také platí slib, že v současnosti oznámené tituly exkluzivní pro platformu PlayStation, Ghostwire: Tokyo a Deathloop, skutečně vyjdou dočasně exkluzivně pro konzoli Sony. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama