Vydavatel Rune 2 žaluje i Bethesdu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vydavatel Rune 2 žaluje i Bethesdu

Vydavatel Rune 2 žaluje i Bethesdu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 10. 2020 11:03 4
Reklama

Minulý rok v prosinci se na poli herního průmyslu udála velká věc – vydavatel Ragnarok Game zažaloval dnes již bývalé studio Human Head Studios za to, že se pokusilo zničit svou vlastní hru Rune 2. Poté, co byli všichni vývojáři přetaženi pod studio Roundhouse Studios, působící v rámci rodiny Bethesdy, totiž vedení neposkytlo původnímu vydavateli zdrojový kód a účelně se snažilo zamezit jeho použití.

Jenže spor se po několika měsících rozšiřuje. Do žaloby bylo  zahrnuto i studio Bethesda a celý holding Zenimax, který měl být strůjcem konce Rune 2. „Human Head tajně poskytlo Bethesdě a Zenimaxu „klíče“, které jim dovolily zahrát si pre-release verzi Rune 2. To umožnilo Bethesdě a Zenimaxu vidět hrozbu, kterou Rune 2 představovalo pro jejich franšízu Skyrim/Elder Scrolls. Dva týdny před vydáním Rune 2 Zenimax tajně utvořil nové studio Roundhouse Studios a tuto společnost použilo k nakoupení všeho vybavení Human Head a převzalo jejich výdaje. Vybavení obsahovalo také obchodní tajemství žalobce, zdrojový kód a materiály pro Rune 2 a Oblivion Song. Ve stejnou dobu Zenimax nechal všechny zaměstnance propustit z Human Head a najalo je k sobě.“

Žaloba dále tvrdí, že Zenimax následně zastavil vývoj Rune 2 i Oblivion Song a projektového ředitele Christophera Rhineharta poslal na služební cestu do Texasu. Díky tomu Zenimax mohl vydat tiskovou zprávu o uzavření Human Head – jen den po vydání Rune 2. Vydavatel Ragnarok Games v žalobě tvrdí, že Bethesda/Zenimax viděli Rune 2 jako velkou hrozbu pro jejich franšízu a "dojnou krávu" The Elder Scrolls.

Práce na Rune 2 naštěstí pokračují dále pod novým týmem Studio 369, které hru nadále vyvíjí a v listopadu pro RPG chystá velký update. Tato zpráva ale může být pro Bethesdu velký problém a zatím není jasné, jak na nařčení bude vedení reagovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama