V Brně se otevře obor zaměřený na vývoj her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Brně se otevře obor zaměřený na vývoj her

V Brně se otevře obor zaměřený na vývoj her

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

22. 10. 2020 11:14
Reklama

Pokud navštěvujete naše stránky, máte pravděpodobně velmi blízko k videohrám. Možná zároveň patříte mezi žáky posledních ročníků základní školy, takže se rozhodujete, kde budete ve studiu pokračovat. Nebo možná v roli rodiče se svými dětmi tuto záležitost konzultujete. Právě vaší pozornosti by neměla uniknout informace o novém oboru, který se na vývoj her zaměřuje.

Umělecký obor Game Art v příštím školním roce otevře Střední škola umění a designu v Brně. V rámci studia by žáci měli nasbírat všeobecné informace k vývoji her, sami si však vyberou také konkrétní specializaci. Na své si tedy přijdou budoucí programátoři, grafici, animátoři i designéři. Škola chce dát žákům dostatek k prostoru k rozvíjení toho, co je samotné zajímá.

Krom videoher se studium zaměřuje i na deskovky. Znalosti chtějí pedagogové předávat hravou formou. „Hry budeme spolu hrát a následně je rozebírat, diskutovat o nich, ale také upravovat, vylepšovat a stavět na nich hry nové. Herní prvky zavádíme i do samotné výuky. Budeme se učit hrou o hrách,“ stojí na stránkách oboru. Zdá se, že se učitelé drží hesla „škola hrou“. Komenský by jistě měl velkou radost.

Nedílnou součástí výuky je také praktická tvorba. Žáci v každém pololetí zpracovávají vlastní projekt, ať už sami, nebo v malém týmu. „Naučíš se kreslit, malovat, programovat, pracovat se zvukem a hudbou, psát scénáře, komponovat záběry, designovat a vytvářet prostory nebo celé světy. Budeš tvořit hry, které budeš chtít ukázat svým kamarádům i budoucím zaměstnavatelům.“

Hry si ale krom kamarádů vyzkouší také profesionálové z oboru. Škola totiž navázala spolupráci se zástupci předních českých studií, mezi nimiž je například Hangar 13, Giants Software nebo Bohemia Interactive. Krom zpětné vazby k projektům se zapojí i do klasické výuky. Jistě ale nebude problém setkat se také přímo ve studiu, například v rámci odborné praxe. K práci na plný úvazek pak už chybí jen malý krůček.

Kritéria přijímacích zkoušek škola zveřejní 31. října, do 30. listopadu pak lze podat přihlášku ke studiu v příštím školním roce. Uchazeči se však už nyní mohou zapojit do diskuze na Discordu, případně navštívit stránky Centra herního vzdělávání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama