Sigma předvedla ambice, Sparta byla nejpočetnější

Překvapením byly rozhodně výsledky nováčků ze Sigma esports. Tým vznikl po první odehrané kvalifikaci a pod svá křídla si vzal dva nadějné hráče Ritzyho a FCMARTINA z organizace eKovy. Ze začátku to vypadalo na postup obou borců, ale nakonec se do Grand Finále probojoval ze 4. místa v žebříčku pouze RItzy. Jeho spoluhráč skončil na 8. místě. Společně nasbírali 42 bodů.

Nejvíce hráčů do turnaje poslala Sparta eSports. JamesBony, TheJohny, Caster a Emerickson hrdinně bojovali o postup do Grand Finále. To se nakonec podařilo pouze JamesBonymu a rovnou z 1. místa v žebříčku. Druhý nejlépe umístěný ze Sparty byl až na 12. místě TheJohny. Caster skončil na 15. místě a Emerickson se umístil 23. Společně nasbírali 58 bodů.

Mezi favority v turnaji patřili taky hráči z Entropiq. Huhnak nakonec potvrdil svou roli a postoupil do Grand Finále ze 2. místa se ziskem 33 bodů. Jeho týmový kolega RIIJK se po spíše průměrných výsledcích umístil na 8. místě. Společně urvali 41 bodů.

Za FC Viktorii Plzeň se turnaje zúčastnili T9Laky a DRMi10. Z této dvojice se podařilo postoupit pouze T9Lakymu, který se po smolném vstupu nevzdal, a nakonec urval 3. místo v žebříčku se 31 body. DRMi10 se umístil až na chvostu žebříčku.

Postupujícími hráči označovaný jako „těžký soupeř, co umí potrápit“ byl M4tk05 z Bohemians esports. Jeho výsledky v turnaji atakovaly na postupující příčky, bohužel pro něj se ale umístil těsně za nimi na 5. místě s 27 body.

Nemilým překvapením bylo umístění českého talenta Serona. Hráč Sampi uhrál pouze 4 body a skončil tak na 26. místě. Podobný neúspěch zaznamenal taky CptKubajz ze Superslavia esports, který skončil na 48. místě s pouhým jediným bodem. Musí se ale zmínit, že oba hráči se neúčastnili všech kvalifikačních kol.

Sleduj Grand Finále už 24. října

V Grand Finále Big Shock! FIFA turnaje o 50 000 Kč se utkají JamesBony (Sparta eSports), Huhnak (Entropiq), T9Laky (FC Viktoria Plzeň) a Ritzy (Sigma esports). V pražském Grunex studiu nebude chybět ani přítomnost kamer, které vše budou živě vysílat na streamu twitch.tv/czctv.

Souboj komunit v Superfinále

V Superfinále se rozhodne, zda jsou lepší FIFA či NHL hráči. V několika zábavných disciplínách poměří své síly vítězové Grand Finále FIFA a NHL spolu s profesionálními gamery Janem "TheJohny" Hradilem a Romanem "Blade" Pilným, a taky s rapperem Refewem a vodní slalomářkou Terezou Fišerovou. Celé Superfinálové klání budete moci sledovat živě na twitch.tv/czctv.

Hráči bojovali o Grand Finále Big Shock' FIFA
i Zdroj: Hrej.cz