Frost Giant je nové studio vyvíjející RTS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Frost Giant je nové studio vyvíjející RTS

Frost Giant je nové studio vyvíjející RTS

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 10. 2020 08:37
Reklama

Real-time strategií podobných StarCraftu nebo Warcraftu dnes už moc nenajdeme. Obě dvě zmíněné hry patří pod taktovku Blizzardu, který ale nedávno oznámil, že právě StarCraft 2 se dočkává ukončení aktivního vývoje, což svědčí o tom, že hra studiu už moc nevydělává. Zájem o tvorbu podobných her ale tady stále je.

Jen pár dní po tomto oznámení totiž přichází bývalí zaměstnanci Blizzardu a veteráni herního průmyslu Tim Morten a Tim Campbell, kteří oznámují založení studia Frost Giant Studios. Morten byl vedoucím produkčním na StarCraft 2: Legacy of the Void, vedle toho ale pracoval také v Santa Monica Studio, Activisionu i v EA, kde se staral o franšízu Command & Conquer. Ve FGS bude zastávat pozici produkčního a studiového ředitele. Campbell zase pracoval na expanzi Frozen Throne do W3, pomohl založit SuperVillain i FireForge a v nedávné minulosti pracoval na System Shock 3 či Wasteland 3. V nově oznámeném studiu zastoupí pozici herního režiséra a prezidenta studia.

K odhalení nového týmu se vyjádřil i Jason Schreier, který údajně slyšel příběhy o tom, že se lidé v Blizzardu snažili protlačit nové RTS hry, které ale nikdo nepovolil. Frost Giant je tak výsledkem nezájmu Blizzardu a naopak vášně několika vývojářů.

Frost Giant si už zajistilo financování svého startu. Během prvního kola vybrali vývojáři 4,7 milionu dolarů od Bitkraft Ventures, 1 Up Ventures i Riot Games.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama