Výkon ventilátoru PS5 mohou změnit updaty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Výkon ventilátoru PS5 mohou změnit updaty

Výkon ventilátoru PS5 mohou změnit updaty

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

19. 10. 2020 11:57 6
Reklama

Začátkem října nás Sony nechala nahlédnout do útrob konzole PlayStation 5. Z prezentace bylo patrné, že si inženýři dali záležet na účinném chlazení. Krom otvorů určených k odsávání nahromaděného prachu se nová mašina pyšní také větrákem o průměru 120mm a šířce 45mm. A právě k němu se nyní objevily nové informace.

V rozhovoru pro japonský magazín 4Gamer, který byl následně přeložen na serveru Resetera, zmínil další detaily šéfinženýr Jasuhiro Ótori, který konzoli ve výše zmíněné prezentaci rozebral. Z komentáře vyplývá, že bude PlayStation 5 prostřednictvím několika teplotních senzorů sbírat informace o teplotě. Ty jsou pro inženýry důležité, protože na jejich základě mohou upravit chování ventilátoru.

Jeden ze senzorů je součástí APU, další tři jsou namontovány na základní desce. Dohromady poskytují relevantní informace o provozní teplotě. Může samozřejmě nastat situace, že bude konzole dlouhodobě vytěžována náročnou hrou, což teplotu zvýší. V takovém případě nabere ventilátor na otáčkách, i za cenu zvýšené hlučnosti.

Inženýři budou zároveň sledovat zatížení a teplotu během hraní konkrétních titulů. Na základě získaných informací může být chování ventilátoru upraveno prostřednictvím updatu firmwaru. Jak časté updaty budou, o tom se Ótori nezmínil.

PlayStation 5 se objeví na pultech obchodů přesně za měsíc. Do prodeje jde 19. listopadu. U nás lze konzoli pořídit za 13 490 Kč, verze bez mechaniky pak vyjde na 10 790 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama