NBA 2K21 přináší další agresivní reklamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka NBA 2K21 přináší další agresivní reklamu

NBA 2K21 přináší další agresivní reklamu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 10. 2020 12:40 4
Reklama

Současný ročník populárního basketbalu NBA 2K21 nabízí špičkovou basketbalovou hratelnost i poměrně věrné virtuální zpracování sportovní kultury jako takové. Opět však posunul hranice marketingových možností počítačových her. Na společnost 2K se totiž snáší hráčská kritika, tvrdě odsuzující novinku v podobě nepřeskočitelných reklam během loadingu.

Už v předchozích ročnících hráčům poměrně dlouhé načítací obrazovky zpříjemňovala videa s tematickým obsahem, ta ale často rekapitulovala současné či připravované novinky, nabízela rozhovory s hráči/sportovci a umožňovala skrze ankety a kvízové otázky získat pár virtuálních mincí. Web Stevivor například na svém YouTube účtu zachytil reklamu na VR brýle Oculus Quest 2. Dokud šot neskončí, hra ani neumožňuje měnit rozestavení hráčů, což také patřilo k možnostem, jak načítání využít. Stevivor mimochodem dodává, že systém funguje úplně stejně i na PC s SSD diskem, načítací doba se zřejmě upravuje tak, aby reklama mohla proběhnout celá.

Pikantní je, že ke změně došlo až zhruba měsíc po vydání hry. A samozřejmě také ten fakt, že mluvíme o titulu za plnou cenu, tedy 1800 českých korun, v případě limitované edice pak 2600 korun. Zda při utracení takové částky hráči chtějí vidět nepřeskočitelné reklamy, které nedotváří atmosféru zápasu, je na pováženou.

Podobný krok provedlo studio už v pozdější fázi minulého ročníku, a i tehdy byla reakce hráčů velmi negativní. V poslední době se pak spálila i konkurenční společnost EA, která vložila taktéž nepřeskočitelné reklamy, taktéž několik týdnů po vydání, do bojovky UFC 4. V tomto případě ale nevole fanoušků vedla k odstranění prvku.

Fanoušci na dedikovaném subredditu lamentují předevíšm nad tím, že v případě basketbalu neexistuje žádná alternativa. Konkurenční NBA Live vyšlo naposledy před dvěma lety a série byla opět uložena k ledu.

Otázkou zůstává, jak na tom budou next-gen verze hry. Ty by měly přinést řadu změn, jen těžko se ale autoři dobrovolně zbaví velmi agresivních možností jak hráče donutit utrácet. I v tomto případě by mohly být načítací obrazovky uměle natahovány, nehledě na rychlost použitých SSD disků.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama