Bethesda se MS vyplatí i bez her na PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda se MS vyplatí i bez her na PS5

Bethesda se MS vyplatí i bez her na PS5

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 10. 2020 09:30 1
Reklama

Zpráva o koupi společnosti ZeniMax Microsoftem stále budí mezi hráči velké otázky. Ještě aby ne, Bethesda a další studia v brzké době velké vydání nechystají a tak je otázka exkluzivity titulů stále daleko před námi. Jak ale tvrdí Phil Spencer, Microsoft nutně nemusí hry vydávat i na PlayStation.

Častým argumentem hráčů bylo to, že by se akvizice při exkluzivním vydávání zkrátka nevyplatila. To ale Phil Spencer vyvrátil. V rozhovoru na otázku, jestli se náklady za Bethesdu vrátí i v situaci, kdy se Elder Scrolls 6 nebude prodávat na PlayStationu, odpověděl „Ano“.

Následně ale situaci rozvedl. „Tahle dohoda se neudělala kvůli tomu, abychom tyto hry vzali od jiné hráčské základny. Nikde v té dokumentaci nebylo „Jak zabráníme ostatním hráčům v tom, aby hráli tyto hry?“ Chceme, aby tyto hry hrálo více hráčů. Ale modelově řeknu – odpovídám přímo na vaší otázku – že když se zamyslím nad tím, kde budou lidi hrát a počet zařízení, které máme – xCloud, PC, Game Pass a konzole – tak aby nám ta dohoda vyšla, nemusíme tyto hry vydávat na jiné platformy než ty, které podporujeme.“

Je těžké si asi představit, že bychom hry jako Elder Scrolls 6 nebo další Fallout neviděli na PlayStationu, i když Spencer tuto variantu nevylučuje. Je ale také možná jiná situace – zatímco na PlayStationu by tyto  hry vyšly s plnou cenou, Microsoft by hry umístil i do služby Xbox Game Pass. Pak bude asi velmi těžké se rozhodnout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama