Zaměstnanci Activision Blizzard plánují stávku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zaměstnanci Activision Blizzard plánují stávku

Zaměstnanci Activision Blizzard plánují stávku

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 10. 2020 09:30 3
Reklama

Minulý týden se objevila informace, že se společnost Activision Blizzard chystá uzavřít francouzskou pobočku ve Versailles. Její zaměstnanci samozřejmě s rozhodnutím spokojeni nejsou a prostřednictvím odborů se snaží o pracovní místa bojovat.

Na internetu se objevil dopis vyzývající ke stávce. V něm stojí, že uzavření pobočky ovlivní 285 lidí, z nichž někteří ve společnosti pracovali přes třicet let. Dopis také poukazuje na skutečnost, že firma v loňském roce chtěla propustit 133 lidí. Rozhodnutí sice nejprve zamítl soud, po vyjednávání s vládou však zaměstnanci začátkem letošního roku skutečně museli vyklidit kanceláře.

Zaměstnanci naznačují, že došlo k výraznému zhoršení pracovních podmínek, což dokonce vyústilo v kontroly ze strany inspekce. Dopis zároveň zpochybňuje důvod uzavření pobočky. Tím je dle společnosti nedostatečná konkurenceschopnost, což přijde zástupcům z odborů zvláštní, když se jedná o přední firmu herního průmyslu, který navíc v poslední době zaznamenává velký nárůst.

K situaci se vyjádřil i Activision Blizzard. Management se údajně se zástupci zaměstnanců setkal 13. října a stále se snaží domluvit na podmínkách. „Úzce spolupracujeme s odbory, abychom prodiskutovali jejich zpětnou vazbu jako součást tohoto důvěrného procesu. Není vhodné sdílet další detaily, dokud diskuze pokračuje. Stále však platí, že je pro nás spokojenost našich zaměstnanců prioritou.“

Sluší se připomenout, že se francouzská pobočka zaměřuje na marketing, zákaznickou podporu, lokalizaci a další vydavatelské činnosti v rámci Evropy. Původní plány počítaly s tím, že se polovina zaměstnanců přesune do Londýna, situaci ale zkomplikoval odchod Británie z Evropské unie a také pandemie onemocnění COVID-19.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama