Finální rozlišení UI u XSX by mohlo být vyšší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Finální rozlišení UI u XSX by mohlo být vyšší

Finální rozlišení UI u XSX by mohlo být vyšší

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 10. 2020 10:14 1
Reklama

Sony včera představila uživatelské rozhraní konzole PlayStation 5. Krom nových funkcí a dalších zajímavých detailů vyšlo najevo, že je designováno speciálně pro 4K televizory. Zákonitě tedy musela přijít otázka, jak je na tom konkurence. Xbox Series X momentálně běží v rozlišení 1080p.

Nad skutečností se pozastavil například John Linneman z Digital Foundry. Ten neskrýval rozčarování. „Byl jsem zklamaný, když Xbox One nabídl UI pouze v 1080p, zatímco konzole PS4 přinesla nativní 4K, ale fakt, že UI v 1080p bude i na Series X... To je pro mě opravdu nepřijatelné.“ Jde sice o malý detail, při přepínání mezi hrou ve 4K a dashboardem v 1080p se ale jistě může projevit jistá disharmonie.

Na situaci následně zareagoval Jeff Grubb ze serveru GamesBeat. Podle něj by se UI chystaného Xboxu ještě mohlo změnit. „XSX UI nyní běží v 1080p, ale embargo výslovně říká, aby se nerozebíraly UI prvky, protože nejsou finální a před launchem budou updatovány. Pokud i tak půjde o 1080p, bude to frustrující,“ řekl na Twitteru.

Microsoft se k rozlišení uživatelského rozhraní zatím nevyjádřil. Obě konzole Xbox Series jdou do prodeje 10. listopadu, tedy o dva dny dříve než PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama