Sony představila dashboard PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony představila dashboard PS5

Sony představila dashboard PS5

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 10. 2020 14:30 4
Reklama

O konzoli PlayStation 5 už toho víme poměrně dost, stále nám ale chyběl jeden důležitý dílek skládačky – uživatelské rozhraní. Sony se rozhodla představit dashboard v separátním dvanáctiminutovém videu. A jak bylo avizováno, došlo na vskutku výrazné změny.

Rozhraní bylo designováno speciální pro 4K televizory. V úvodu posloužil k demonstraci titul Sackboy: A Big Adventure. Veškeré funkce uživatelského rozhraní jsou nyní k dispozici jediným stisknutím tlačítka PS Button, aniž by bylo potřeba minimalizovat hru. K dispozici jsou nově speciální karty, jejichž prostřednictvím lze získat důležité informace o hře. Jedna z karet kupříkladu spojuje hráče s vývojáři, kteří k dané hře tímto kanálem distribuují nové informace.

Skrze karty lze také přímo naskočit do některého z režimů dané hry, nebo třeba zjistit, kolik času zbývá k dokončení úrovně. Potvrdila se také spekulovaná funkce nápovědy. Na kartě je možné najít například video, které ukáže průchod danou úrovní. Video je navíc možné připnout do rohu obrazovky a pokračovat v hraní. Jde o benefit určený pro předplatitele služby PlayStation Plus, nápověda bude evidentně dostupná pro vybrané hry.

Na hře Destruction AllStars byly zase demonstrovány online aktivity, tedy připojování do party, pořizování screenshotů s dalšími hráči nebo sdílení obrazovky. Nově je totiž možné sledovat obrazovku kamaráda během hraní vlastní hry. Podobně jako nápověda se dá video připnout do volitelného rohu na obrazovce.

Inženýři také zabudovali PlayStation Store přímo do systému, je tedy jeho integrální součástí, což by eventuelně mohlo zlepšit jeho plynulost. V přiloženém videu můžete najít další drobné detaily. Co na novinky říkáte? Pochlubte se v komentářích. PlayStation 5 jde do prodeje 19. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama