Hangar 13 o zpracování mise Fair Play
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hangar 13 o zpracování mise Fair Play

Hangar 13 o zpracování mise Fair Play

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 10. 2020 12:20 3
Reklama

Mezi ikonické mise první Mafie rozhodně patří Fair Play. Frustrující úkol dojet závod jako první v autě, které se neovládá zrovna nejlépe, s partou mimořádně agresivních protivníků v zádech, potrápil spoustu hráčů. Není tak divu, že se právě přepracování této mise dostalo s vydáním remaku pod radar hráčů a studio Hangar 13 celkovou předělávku rozsáhle komentuje.

„Když jsme oznámili vydání hry Mafia: Definitivní edice, byla první otázka většiny hráčů, zda jsme opravili ten závod,“ vzpomíná herní ředitel studia Hangar 13 Alex Cox. „Tahle mise je natolik proslulá, že jsme věděli, že o ní hodně uslyšíme.“ Vývojáři si tedy byli vědomí toho, že u závodu se musí co nejvíce přiblížit původní hře, ale zároveň není tajemstvím, že si Mafii zahraje spousta nováčků. Vývoj se tak musel přizpůsobit oběma stranám.

„Fanoušci při uživatelském testování požadovali zachování extrémní náročnosti; pokoření závodu se pro ně stalo nezapomenutelným zážitkem,“ říká Cox. „Noví hráči však měli opačné pocity. Bez vzpomínek na původní hru jim mise, která vyžaduje tolik opakování a specifických, pokročilých dovedností, prostě neseděla. Myslím, že nakonec jsme přišli s výborným řešením: fanoušci si mohou zajet závod v režimu klasické obtížnosti, který je blíž té hře, kterou si pamatují, zatímco noví hráči si mohou vychutnat zážitek z Velké ceny 30. let 20. století s běžným nastavením obtížnosti.“

Studio tak přizpůsobilo celý závod obtížnosti, na kterou jste se rozhodli Mafii zahrát. Klasická obtížnost chyby neodpouští, u lehčích obtížností hra naopak velmi ráda pomůže. Při kolizi se soupeři nedostanou automaticky před vás, stejně tak je i ovládání auta mnohem mírumilovnější. Obecně pak došlo k úpravě trati tak, aby byl závod plynulejší. S celkovým přepracováním hry má Fair Play taktéž upravený příběhový podtext, který je hlavně o soupeření mezi Salierim a Morellem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama