Oznámeno RPG King Arthur: Knight’s Tale
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oznámeno RPG King Arthur: Knight’s Tale

Oznámeno RPG King Arthur: Knight’s Tale

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 10. 2020 13:15
Reklama

Král Artuš a rytíři kulatého stolu jsou mezi tvůrci videoher velice populárním námětem. Okouzlil i vývojáře ze studia NeocoreGames. Ti nyní vybírají finance na tahové RPG s poměrně generickým názvem King Arthur: Knight’s Tale.

Hráč se chopí role sira Mordreda, který zavraždil krále a zemřel spolu s ním. Smrt však ani pro jednoho nebyla konečnou zastávkou. Mordred je přiveden zpět, aby dokončil, co začal, aby skutečně sprovodil ze světa slavného krále, nebo spíše to, co se z něj stalo.

Autoři zbytečně nechodí kolem horké kaše a novinku rovnou přirovnávají k X-Comu. Hru profilovali jako tradiční RPG, které se zaměřuje především na konkrétní postavy a jejich vývoj. Legendu o Artušovi výrazně okořenili skrze fantasy prvky, což je znát z přiloženého traileru.

Vývojáři zároveň slibují, že se hráč v rámci kampaně bude pravidelně setkávat s morálními dilematy, o těžké volby s palčivými následky údajně nebude nouze. V družině rytířů se navíc postupně rozvíjejí vztahy. Postavy by na sebe měly reagovat, vnímají údajně i rozhodnutí hráče. Družina se dokonce může obrátit proti němu.

Maďarské studio je známé díky sérii The Incredible Adventures of Van Helsing, vytvořilo také akční RPG Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr. S titulem King Arthur: Knight’s Tale se v podstatě vrací ke své původní tvorbě, artušovské legendy totiž začalo zpracovávat už před více než deseti lety. Na Kickstarteru si řeklo o necelých 150 tisíc dolarů. Uvidíme, zda bude kampaň úspěšná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama