Postavte si vesničku na krunýři želvy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Postavte si vesničku na krunýři želvy

Postavte si vesničku na krunýři želvy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 10. 2020 12:30
Reklama

Možná znáte Terryho Pratchetta, možná jste dokonce četli Zeměplochu. Britský spisovatel popsal její svět vskutku originálně. Spočívá totiž na zádech čtyř (možná dokonce až pěti) slonů, kteří postávají na krunýři gigantické želvy. Na krunýři dlouhém 16 tisíc kilometrů! A všichni společně plují vesmírem. Bestseler se možná stal inspirací pro hru The Wandering Village.

Stačí si totiž odmyslet slony a poletování vesmírem. Zde se jedná o menší vesničku, jež se nachází přímo na krunýři obrovské želvy. Ta si spokojeně štráduje okolním světem, přičemž se na první pohled může zdát, že o rezidentech na povrchu své tvrdé schránky ani neví.

Proč se lidé rozhodli pro život na krunýři? V okolním světě se totiž šíří neznámá rostlina, jejíž výpary jsou smrtelně jedovaté. Želva, jíž přezdívají Onbu, jim tedy zkrátka vytáhla trn z paty, právě u ní totiž našli poslední útočiště.

Želva je naštěstí velký dobrák. Osadníky nechá stavět doby, kácet stromy, pěstovat jídlo a pouštět se do dalších každodenních aktivit. Dojde ale i na méně běžné situace, kdy vlivem okolních jevů půjde o život. Onbu je také připravena vysadit rezidenty na konkrétních místech a umožnit jim krátké expedice. Tedy pokud se budou chovat slušně.

Autoři The Wandering Village nyní prosí o pomoc na Kickstarteru. Přestože kampaň odstartovala teprve včera, požadovaná suma 35 tisíc dolarů je už vybraná. Hra by měla vyjít během příštího roku. Už nyní má novinka vlastní stránku na Steamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama