Další díl Outer Worlds je údajně v přípravě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další díl Outer Worlds je údajně v přípravě

Další díl Outer Worlds je údajně v přípravě

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 10. 2020 15:42
Reklama

Koncem minulého týdne se objevila informace, že RPG The Outer Worlds pokračuje v kolonizaci herních platforem. Už 23. října totiž zamíří také na Steam. Vývojáři ze studia Obsidian Entertainment mají naplánováno ještě jedno příběhové DLC. Už nyní se ale zároveň pracuje na regulérním pokračování.

S informací přišel analytik Daniel Ahmad. Podle něj jsou autoři teprve na začátku, momentálně především zkoumají své možnosti. Jde tedy evidentně o předprodukční fázi, v níž se teprve hledá ten správný směr.

O možném pokračování se studio už několikrát zmínilo, mluvil o něm i Microsoft, konkrétně Mat Booty, šéf Xbox Game Studios. Dle jeho slov jde o značku s velkým potenciálem, která si zkrátka zaslouží další rozšíření. Booty navíc zhruba před rokem prohlásil, že by se eventuelně mohla stát exkluzivitou pro platformy Microsoftu. Sluší se připomenout, že Microsoft převzal otěže od vydavatelského labelu společnosti Take-Two - Private Division.

Za Obsidian se k pokračování vyjádřil jeden z šéfů vývoje - Leonard Boyarsky. Naznačil, že se jim ani v případě dalšího dílu nechce tvořit běžný open-world, protože se bojí, že by sklouzli ke klasické šabloně, podle níž se hry s otevřeným světem poslední dobou dělají. I tento rozhovor se však uskutečnil v minulém roce, názor se již mohl změnit. Je asi na místě připomenout, že se studio designování klasického open-world titulu nevyhne. Nesmíme zapomínat, že má v přípravě také nedávno oznámené RPG Avowed.

Na oficiální potvrzení si ještě budeme muset počkat. The Outer Worlds jsou k dispozici na platformách Xbox One, PlayStation 4, na PC a na Switchi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama