Průzkum poukázal na problémy v Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Průzkum poukázal na problémy v Ubisoftu

Průzkum poukázal na problémy v Ubisoftu

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

3. 10. 2020 11:15
Reklama

Yves Guillemot, CEO Ubisoftu, zveřejnil prostřednictvím vybraných médií výsledky interního průzkumu spokojenosti mezi zaměstnanci. Výsledek průzkumu, jenž byl proveden v přímé návaznosti na nedávná nařčení ohledně pochybení na pracovišti (např. zde a zde), ukázal, že až čtvrtina tázaných zaměstnanců viděla či zažila během posledních 2 let některou z forem nevhodného chování.

Dotazník sestavený externí společností mezi 14 000 participanty měl podle magazínu The Verge dále odhalit až 20% podíl zaměstnanců, kteří své pracoviště neoznačili za bezpečné nebo alternativně nepociťují dostatek respektu při výkonu své práce. 

Souběžně s těmito zjištěními, měly dle zpráv Kotaku i The Verge získané výsledky dále potvrdit, že ženy a osoby, které se neidentifikují ani s jedním pohlavím, zažívaly či viděli více forem obtěžování než muži. Server Kotaku pak dále dodává, že u žen byla tato pravděpodobnost vyšší o 30 %, zatímco u osob bez identifikace s pohlavím až 43 %. Podle Kotaku mělo být taktéž dodatečně zjištěno, že pouze dvě třetiny zaměstnanců, kteří nevhodné chování nahlásili, obdrželi posléze i odpovídající formu péče a podpory.

Vzhledem k nepříznivému výsledku se Guillemot rozhodl situaci osobně okomentovat. Každý zaměstnanec Ubisoftu by měl mít stejné možnosti i pocit jistoty, a to zcela nezávisle na jejich rase, barvě pleti, vyznání, věku nebo dalších osobnostních rysech." Ve své další zprávě pak CEO společnosti dále naznačuje, že jedním z plánovaných kroků nápravy je v prvé řadě navýšení celkového počtu žen ve společnosti. Guillemot konkrétně upřesňuje, že firemním cílem je navýšit aktuální 23% podíl žen na 24 %, a to do roku 2023. Zde je samozřejmě nutné zmínit, že celkový počet zaměstnanců Ubisoftu činí podle Guillemotovy zprávy přibližně 19 000 osob. Procentuální navýšení v zastoupení žen by tedy představovalo zhruba 380 nových zaměstnankyň.

Vedle otázky počtu žen jsou dále cíli Ubisoftu podpora managerů, uspořádání sezení zaměřených na prohloubení mezikulturních vztahů a v neposlední řadě i zacílení na vyšší míru diverzity skrze systém odměn. Jedním ze zajímavějších návrhů, o kterých Guillemot ve své zprávě informuje, je taktéž i sestavení nové hodnotící komise. Úkolem tohoto uzavřeného uskupení by v případě jeho založení bylo zejména zkoumání produktů a marketingové strategie, a to za účelem sjednocení jejich podoby se základními hodnotami společnosti  respektem a spravedlností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama