Připomíná se 1428: Shadows over Silesia
i Zdroj: KUBI Games
Novinka Připomíná se 1428: Shadows over Silesia

Připomíná se 1428: Shadows over Silesia

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 9. 2020 10:51 1
Reklama

Jména Petr Kubíček a KUBI Games vám asi moc neřeknou. Do budoucna bychom je ale mohli slýchat častěji. Jednočlenné studio totiž pracuje na nápadité akční adventuře 1428: Shadows over Silesia, která zavede hráče do středověkého Slezska.

O prvním teaseru jsme informovali už v únoru, práce na hře ale od té doby pokročily. V záběrech tak můžeme vidět i prvky gameplaye. Ostatně, o nich se Kubíček rozhovořil podrobněji v tiskové zprávě. V té opět připomíná inspiraci spisovatelem Andrzejem Sapkowskim, konkrétně jeho Husitskou trilogií. Vedle inspirace skutečnou historií tak nebudou chybět nadpřirozené prvky včetně démonů a obřadních rituálů. Jak už název napovídá, vydáme se do oblasti Slezska, konkrétně se hovoří o Třemešné nebo Nise.

1428 sází na izometrický pohled a stylizovanou grafiku, nepřináší ale žádné RPG prvky. Základními kameny hratelnosti jsou průzkum prostředí, boj a řešení hádanek. KUBI Games lákají především na více variant průchodu lokacemi, také upozorňují na to, že budou souboje obtížné a taktické. Často je nejlepší volbou využití stealthu.

Zajímavostí je spolupráce se skupinou Fénix ProDabing, která zajistí kompletní český voiceover hry.

Vývoj probíhá v enginu Unity, projekt je zatím naplánován pouze pro platformy na PC. O dalších se stále uvažuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama