Nejlepší herní vybavení – jak vybrat stůl a křeslo pro dokonalý zážitek?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nejlepší herní vybavení – jak vybrat stůl a křeslo pro dokonalý zážitek?

Nejlepší herní vybavení – jak vybrat stůl a křeslo pro dokonalý zážitek?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

30. 9. 2020 11:55
Reklama

Ti nejzapálenější hráči prosedí u počítače klidně celý den v kuse. Jak vybrat křeslo nebo stůl, díky kterému je nebudou bolet záda? Přinášíme rychlokurz, který vám pomůže vybrat stylový nábytek, díky němuž nebudete před počítačem neustále hledat správnou polohu.

Nejlepší herní vybavení – jak vybrat stůl a křeslo pro dokonalý zážitek?
i Zdroj: Hrej.cz

Foto: Florian Olivo, Unsplash

Investujte do kvality, záda vám poděkují

Pokud doma hrajete na židli z kuchyně a s monitorem postaveným na kancelářském stole, jistě přemýšlíte o pohodlnějším řešení. Budete-li chtít investovat do kvalitních výrobků a zdraví svých zad (a taky trochu toho pohodlí a stylu), připravte se na větší investici. Nenakupujte drahé vybavení impulzivně a předem si na něj našetřete dostatečný obnos na spořicím účtu. Podle čeho ale vybavení a doplňky do herního koutku vybrat?

Herní stůl

Oproti obyčejným kancelářským stolům vypadá stroze. Není na něm totiž nic, co by hráči překáželo v rozmachu při neúprosném boji odehrávajícím se na monitoru. Herní stoly připomínají spíše školní lavice, nudit se za nimi ale rozhodně nebudete. Jiné mají tvar písmene L – ty vám poskytnou prostor navíc pro odložení svačiny nebo poslouží jako psací stůl. Deska by měla být dokonale hladká pro pohyb myši. Silné a těžké nohy pak zaručí stabilitu stolu.

Stůl by měl mít nastavitelnou výšku a náklon, protože každý hráč má jiné nároky. Deska stolu by měla mít výšku 65–70 cm nad podlahou. Monitor pak umístěte 40–70 cm od očí podle ostrosti vašeho zraku. Horní okraj obrazovky by měl být v rovné přímce s vašima očima. Pokud budete mít monitor špatně umístěný, začne vás pobolívat bederní a krční páteř. Ke stolu si určitě pořiďte praktické držáky kabelů a sluchátek či LED podsvícení.

Herní křeslo

Při výběru herního křesla se orientujte podle zlatých kancelářských pravidel. Stejně jako „kancelářské krysy“ totiž u počítače prosedíte spousty hodin. Vybírejte tedy křeslo s dostatečnou nosností, nastavitelnou výškou a posouváním sedáku, polohovatelným opěradlem se zvlášť ovladatelnou bederní částí a dostatečně širokými područkami. Kříž, na kterém jsou připevněna kolečka, vybírejte z co nejodolnějších materiálů (ideálně kov). Pogumovaná kolečka nebo jejich vylepšená varianta s brzdným systémem vám zaručí volnost pohybu bez zádrhelů.

A jak na židli správně sedět? Ideální výšku sedáku poznáte podle kolen – musí svírat pravý úhel – a chodidel dotýkajících se celou svou plochou podlahy. Opěradlo nastavte tak, abyste seděli rovně a záda se dokonale opírala na každém jejich centimetru. Při opření rukou o desku stolu by lokty měly svírat pravý úhel.

Kvalitní herní vybavení vydrží léta

Vyberte si to nejlepší vybavení do herního koutu a užijte si zábavu na počítači bez bolesti zad a za krkem. Pokud na vybavení nemáte finance a trávíte u her denně spoustu času, zvažte také možnost úvěru. Srovnání půjček online je jedna z nejlepších variant, jak si půjčku vybrat. Spíše, než na cenu koukejte na kvalitu provedení, ať vám nový nábytek slouží pro zdraví dlouhá léta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama