Ecto One vám dovolí volný pohyb ve VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ecto One vám dovolí volný pohyb ve VR

Ecto One vám dovolí volný pohyb ve VR

Radek Raudenský

Radek Raudenský

29. 9. 2020 11:09 4
Reklama

Virtuální realita je opravdu zajímavý způsob, jak hrát hry. Objetí virtuálního prostoru je ale často limitováno tím, kde se nacházíte. I přes možnost velkého prostoru nám naše pokoje volný pohyb často nedovolí, a právě v tom chce pomoct projekt Ekto VR.

Tato společnost se totiž soustředila právě na pohyb po virtuálním, potažmo reálném prostoru. Pro tyto účely totiž vyvíjí speciální Ecto One boty, které vám umožní pohybovat se ve hře, ve svém pokoji ale stojíte téměř na jednom místě. Asi bude lepší se na fungování bot spíše podívat.

Samozřejmě boty mají své neduhy, tou hlavní, soudě podle chůze hlavního protagonisty, bude to, že jsou boty velké a těžké. To sice často nevadí a zrovna u ukázky Half-Life: Alyx se neděje nic akčního, při nutnosti uhýbat střelám nebo se rychle přesunout budou body nepraktické.

Dost možná je ale právě toto další možností, jak si VR maximálně užít. Dle webu UploadVR jsme ale stále daleko od toho, aby se boty dostaly ke svým zákazníkům – vývoj potrvá od 2 do 4 let.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama