Amazon Luna necílí na běžné hráče
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Amazon Luna necílí na běžné hráče

Amazon Luna necílí na běžné hráče

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

29. 9. 2020 09:35 1
Reklama

Oznámení streamovací služby Amazon Luna bylo sice náhlé, rozhodně se ale dalo očekávat. O vstoupení Amazonu do sféry cloudového hraní se spekulovalo už dlouhé měsíce. Z posledních informací je jasné, že služba cílí spíše na uživatele, kteří se mezi hráče zatím neřadí.

Zástupci Amazonu se o službě vyjádřili v rozhovoru pro Gamespot. Důležitá je podle nich nízká vstupní bariéra. Není kupříkladu potřeba pořizovat speciální hardware, zásadní je i rozumná cena. „Necílíme na lidi, kteří už do gamingu investovali. Chceme oslovit skupinu lidí, kteří by se rádi do hraní pustili, zatím si ale nedokázali obhájit s ním spojené výdaje,“ řekl produktový manažer Oliver Messenger.

Dle něj jde především o jedince zvyklé na mobilní hry, kteří si už ale všimli, že existují i další zajímavé tituly, jež si na mobilech nezahrají. O nich se nejčastěji dozvídají od kamarádů. Pořízení příslušného hardwaru je pro ně ale příliš drahé.

Se službou nicméně přichází jistá omezení. Po hardwarové stránce se například nemůže rovnat s tím, co nabízí konkurence v podobě Google Stadia, není však vyloučeno, že časem dojde k upgradu. Oproti Stadii ale během spuštění nabídla mnohem větší knihovnu her, z nichž si uživatelé mohou vybírat v rámci několika kanálů. Připravuje se třeba speciální Ubisoft program.

Cena jednoho kanálu vychází na 6 dolarů měsíčně, za službu jako takovou se pak už neplatí. Čeští hráči si však budou muset ještě nějaký čas počkat, služba je zatím dostupná pouze za velkou louží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama