Vývojář FFXVI reaguje na představení hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojář FFXVI reaguje na představení hry

Vývojář FFXVI reaguje na představení hry

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

28. 9. 2020 10:45
Reklama

Šestnáctý díl etablované fantasy série od Square Enix se dočkává komentáře na podobu uveřejněného traileru. V rámci akce Tokyo Game Show 2020 Online se na téma podoby teaseru vyjádřil producent hry Naoki Jošida.

Ve svém vyjádření, jehož překlad obstaral magazín Gematsu, Jošida na konto nedávného teaseru prohlásil:

Rozhodně nebylo mým plánem, abychom ukázali pouze předrenderovanou cutscénu, na jejímž konci spatříte logo a nic víc. Přál jsem si, abychom mohli naši práci zužitkovat přímo ve hře, víte, v reálném čase. Nebudu, ale delece od pravdu, když řeknu, že nám časové okolnosti nehrály zrovna do karet. Koneckonců, optimalizace ještě stále není tam, kde by mohla být, tudíž i zde bylo nutné vynaložit nemalou porci úsilí a času. Kdybychom se však spokojili pouze s vydáním předrenderovaného traileru, hráči by posléze prohlásili něco v intencích: To bylo sice moc pěkné, ale to nevyjde dřív jak v roce 2035.'" 

Ve svých následujících slovech Jošida dále zmiňuje, že se s podobnými komentáři za dobu své kariéry již mnohokrát setkal. V tomto ohledu specificky jmenoval americké publikum, jež se podle něj mělo ukázat jako obzvláště kritické. Producent hry následně též podotýká, že samotný trailer, byť nabitý zajímavými a akčními momenty, údajně ani zdaleka nepostihuje nejzajímavější a nejlepší chvíle, které hra nabízí. Na jejich ukázku si podle slov Jošidy budeme muset ale ještě nějakou dobu počkat, a to prý nejméně do chvíle, kdy výrazně pokročí vývoj hry jako takové. Konkrétně doba vývoje, respektive délka jeho dosavadního trvání byla během posledních dní zdroji novináře Jasona Schreira odhadnuta na něco přes čtyři roky čistého času.

Ačkoli konkrétní datum vydání Final Fantasy XVI nebylo při PlayStation 5 Showcase stanoveno, vývojáři v rámci upoutávky naznačili, že bližších informací se dočkáme někdy v průběhu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama