FarmVille na konci roku končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FarmVille na konci roku končí

FarmVille na konci roku končí

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 9. 2020 11:34
Reklama

V roce 2009 se u nás Facebook stále ještě rozjížděl. Tato sociální síť byla sice velmi populární, stále ale frčela spíše mezi mladšími ročníky. Stejně tak byly v těchto letech extrémně populární hry, které se hráli přes prohlížeč, mezi ně patřil i extrémně populární FarmVille.

Tato hříčka nás posadila do role farmáře, který se staral o svá políčka. Díky své jednoduchosti, F2P modelu a možnosti z části hrát s kamarády se z FarmVille stal obrovský fenomén, který hrálo desítky i stovky milionů hráčů. O 11 let později ale hra oznamuje konec.

Není to přímo kvůli upadající popularitě, ale kvůli rozhodnutí společnosti Adobe, která oznámila konec podpory Flash Playeru. Právě FarmVille a spousta dalších her běží na této službě a bez podpory mohou těžko pokračovat. Zynga, studio stojící za touto hrou, se k ukončení oficiálně vyjádřila.

„Po neskutečných 11 letech od vydání oficiálně oznamujeme, že FarmVille na Facebooku končí. Jak jsme dřív psali, Adobe zastavuje distribuci a updatování Flash Playeru pro všechny webové prohlížeče, a to na konci roku. FarmVille je tímto rozhodnutím přímo dotčeno.“ Konec původního dílu ale neznamená konec celé série. Studio plánuje vydat FarmVille 3 na mobilní zařízení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama