Amazon oznamuje vlastní cloud Luna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Amazon oznamuje vlastní cloud Luna

Amazon oznamuje vlastní cloud Luna

Radek Raudenský

Radek Raudenský

25. 9. 2020 06:51
Reklama

Už během minulého roku se objevily spekulace a úniky o tom, že Amazon chystá svou vlastní cloudovou službu, přes kterou budeme moct hrát hry. S únikem ovladače bylo toto tvrzení téměř jisté a během včerejšího večera jsme se nakonec dočkali oficiálního oznámení. Amazon odhalil Amazon Luna.

Tak zní nová streamovací služba, která bude prozatím dostupná pouze pro americké hráče. Oproti Google Stadia nabídne Amazon Luna ve výsledku více her – hráči totiž nebudou platit za službu a následně ještě za hry, ale pouze „předplatné“ různých kanálů, stejně jako na televizi. V tuto chvíli je tak dostupný kanál Luna+, ve kterém najdeme hry jako Control, Resident Evil 7, Plague Tale: Innocence nebo Grid. Cena tohoto kanálu bude 6 dolarů měsíčně.

Už teď víme, že se pracuje na dalších kanálech, jedním z dalších bude Ubisoft kanál, jelikož toto studio potvrdilo spolupráci s Amazonem. Různé kanály ale budou mít také různá nastavení – zatímco Luna + dovoluje streamovat hry na dvě zařízení zároveň, Ubisoft podporuje pouze jedno. Luna bude dostupná s jakýmkoliv ovladačem nebo klávesnicí a myší, Amazon ale láká na svůj vlastní Luna ovladač, který údajně snižuje odezvu o 17 až 30 milisekund.

Jelikož jde o službu Amazonu, dočkáme se podpory Twitche a programu Alexa, který mimo jiné zmiňuje Ubisoft ve své tiskové zprávě. „Co se týče Alexi, hlavním benefitem je, že službu použijete stejným způsobem jako Prime Video, takže řekneme jen „Alexo, zahraj Assassin’s Creed Valhalla“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama