Spekulace: Microsoft má koupit Segu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace: Microsoft má koupit Segu

Spekulace: Microsoft má koupit Segu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 9. 2020 13:54 13
Reklama

Zpráva o zakoupení společnosti Zenimax, jinými slovy Bethesda, id Software a dalších korporátem Microsoft byla pro herní průmysl obrovskou zprávou. Jenže, co když vám řekneme, že to nebylo vše, za co Microsoft chystá vyplatit obrovské částky? Na internetu se totiž objevila spekulace, kterou nyní lidé doplňují konspiračními teoriemi.

Pointu vám řekneme hned na začátku. Microsoft má oznámit, že se rozhodl zakoupit společnost Sega Sammy Holdings, tedy mateřskou společnost Segy vlastnící značku Sonica, Phantasy Star nebo Persona. A co tomu má tedy naznačovat?

V tuto chvíli vlastně dva obyčejné tweety. První z nich je od japonského oficiální účtu Segy, kde se píše „Šel jsem se podívat na náš product sales tým, našel jsem zde vzorek, tak jsem chtěl vzít bližší foto. Manažerka: „Ale ne, tohle ještě nemůžu zveřejnit! Ještě ne!““ a na fotce kříží ruce. Následuje tweet Xboxu, kde společnost zveřejňuje novou barevnou kombinaci ovladače – a to modrobílou. Tuto kombinaci navíc nazývá jako „stále ikonickou“.

Jak ale fanoušci zmiňují, pro Xbox rozhodně není modrá ani bílá barva ikonická. Barevná kombinace by tak měla směřovat k Sonicovi. Stejně tak fotka Segy s rukama ve tvaru X by mělo naznačovat oznámení vztahující se k Xboxu.

Ke všemu se pak připojuje spekulace z 4chanu, kde anonym tvrdí, že k oznámení této akvizice mělo dojít už před několika měsíci, problémy ale dělala dceřiná společnost Atlus, která měla problém s portem sérií na PC a Xbox. K tomu ale údajně napomohly prodeje Persona 4 a Yakuzy. Stále je ale možné, že nepůjde o akvizici, nýbrž vzájemnou spolupráci, jelikož Microsoft už dříve tvrdil, že chce posílit svůj vliv na Japonsko. Pravdu bychom se měli dozvědět už zítra, kdy začíná Tokyo Games Show a Xbox je první na řadě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama