THQ Nordic otevírá pobočku v Brně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka THQ Nordic otevírá pobočku v Brně

THQ Nordic otevírá pobočku v Brně

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 9. 2020 11:50 1
Reklama

Rakouský vydavatel THQ Nordic, součást švédského holdingu Embracer Group, otevírá dvě nové pobočky. Vedle Rainbow Studios Montréal, sídlící v kanadském Montrealu, také dosud nepojmenované studio sídlící v České republice, konkrétně v Brně.

To se má zabývat vývojem titulu na pomezí strategie a RPG. Žádné další informace ale vydavatel neposkytl. Navíc jsou obě studia ve velmi rané fázi existence, bude tedy trvat velmi dlouho, než uvidíme plody jejich práce. Rainbow Studios Montréal se mají podílet na vývoji jiných projektů v roli pomocného týmu.

Dle našich informací se zatím nechystá žádná výrazná expanze, tým by se měl sestávat z 15 až 20 vývojářů.

Součástí rodiny je už delší dobu pražské studio Warhorse Studios zodpovědné za RPG Kingdom Come: Deliverance. To na začátku loňského roku přešlo pod label Koch Media, taktéž spadající do holdingu Embracer, za zhruba 42 milionů euro (v přepočtu cca 1,1 miliardy českých korun).

V současnosti pod holdingem Embracer Group operuje více než 40 studií v 6 operačních skupinách. Za poslední fiskální rok holding vykázal příjem 545 milionů dolarů (v přepočtu zhruba 12,5 miliardy českých korun) a čistý zisk 24,9 milionu dolarů (cca 570 milionů českých korun). To je samozřejmě způsobeno obrovskými investicemi, výdaji a dopadem onemocnění Covid-19.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama