Prodejci v US mají výrazně méně PS5 DE
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodejci v US mají výrazně méně PS5 DE

Prodejci v US mají výrazně méně PS5 DE

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 9. 2020 08:01 6
Reklama

Digitální, bezmechaniková verze next-gen konzole PlayStation 5 by mohla být v prvních měsících prodeje hardwaru výrazně nedostatkovým zbožím. A to ještě více, než její dražší kolegyně. Server Ars Technica totiž přišel s daty, které tvrdí, že americký prodejce GameStop ve všech oblastech Spojených států naskladnil výrazně více klasických verzí.

Konkrétně hovoříme o podílu konzolí bez mechaniky v rozpětí 33 a 13 %. To znamená, že například v oblasti Pittsburghu byl na skladě jen každý desátý PlayStation 5 ten levnější. V nejlepším případě tvořily Digital Edition zhruba třetinu zásob, většinou to byla zhruba pětina. Zdroje serveru také tvrdí, že jsou na tom podobně další prodejci napříč zemí.

Tato čísla přitom nevyplývají ze skutečného zájmu zákazníků, nelze je ale ani v této souvislosti klást do kontextu. U všech dotčených prodejců byly totiž konzole vyprodány během několika minut po startu předprodeje. Na druhou stranu to stále může znamenat, že byli někteří zájemci o Digital Edition nuceni připlatit za verzi s diskovou mechanikou.

Prezident SIE Jim Ryan už dříve naznačil, že by se mohlo na sklady distribuovat výrazně méně digitálních konzolí, detailnější informace ale poskytnout odmítl. Naopak poukázal na to, že společnost Sony nikdy dvě konzole zároveň nespouštěla a snaží se ze všech sil správně vystihnout poměr jejich výroby.

Jaká je situace v České republice zjišťujeme. Už nyní je ale patrné, že jsou první vlny hardwaru beznadějně vyprodané, a že si na spoustu současných předobjednávek zájemci pořádně počkají. Tuzemští prodejci hovoří o únoru příštího roku. 

PlayStation 5 zamíří k prvním nákupčím v České republice 19. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama