Patent naznačuje podobu rozhraní PS5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patent naznačuje podobu rozhraní PS5

Patent naznačuje podobu rozhraní PS5

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

21. 9. 2020 12:15
Reklama

Už víme, jak PlayStation 5 vypadá, známe cenu, výkon, možnosti ovladače DualSense, stále jsme ale neviděli uživatelské rozhraní. Dle výrobce prošlo zásadními změnami, což ostatně naznačuje i patent, který Sony podala v březnu letošního roku. K jeho zveřejnění došlo teprve v posledních dnech.

Ilustrace dashboardu se objevila na fóru ResetEra, kde ji jeden z diskutujících opatřil vlastní interpretací. Z obrázku vyplývá, že by každá hra měla disponovat vlastním panelem s různými možnostmi. Uživatel skrze něj může hru restartovat, dochází zde k editování party, z menu lze také skočit přímo do konkrétní mise nebo herního režimu. O možnosti rovnou nahrát danou část hry se už v minulosti několik informací objevilo.

Zmíněny jsou také statistiky, z nichž bude možné vyčíst, zda došlo ke splnění specifické mise a jestli ji dokázali splnit přátelé. Potenciálně by se zde mohla nacházet jistá forma nápovědy, což už také avizovaly předchozí patenty.

Mezi další detaily patří statistiky, z nichž by eventuelně šla vyčíst například herní doba. Z popisu funkcí je znát důraz na sociální prvky. Uživatelé si podle všeho například mohou zvýraznit nejbližší přátele, jejich miniatury na pozadí ukazují, co zrovna hrají a podobně.

Brzy budeme vědět více. Jim Ryan totiž koncem minulého týdne lákal na zajímavé novinky ohledně uživatelského rozhraní. Prezident Sony Interactive Entertainment zároveň přislíbil, že k oficiálnímu představení dojde velmi brzy. Je ostatně nejvyšší čas.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama