Tvůrce BG&E2 Michel Ancel opouští svět her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrce BG&E2 Michel Ancel opouští svět her

Tvůrce BG&E2 Michel Ancel opouští svět her

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

19. 9. 2020 11:05 2
Reklama

Herní vývojář a autor sérií Rayman a Beyond Good & Evil opouští herní průmyslu. Příčinou změny kariérní cesty je podle vlastních slov Michela Ancela snaha přesunout pozornost na svou druhou životní zálibu, kterou je práce se zvířaty a působení v přírodní rezervaci. 

Ve svém příspěvku na Instagram Ancel se během včerejšího dne sdělil zprávu následujícími slovy: Dnešek je pro mne opravdu významným dnem. Po více než 30 letech strávených ve videoherním průmyslu jsem se rozhodl tuto životní etapu ukončit, přičemž tak činím, abych se mohl naplno věnovat své druhé vášni: Zvířatům a rostlinám!  Můj nový projekt se tedy bude odehrávat čistě v reálném světě a bude sestávat z práce s dalšími milovníky přírody, divokými zvířaty a snahou o další edukaci v oblasti životního prostředí."

Na konto obou aktuálně vyvíjených projektů, na kterých se sám Ansel kreativně podílel pak Ancel sdělil, že v případě Beyond Good & Evil 2 i PS4 exkluzivity Wild omezil svoji působnost na minimum již před několika měsíci, přičemž dodává, že jeho odchod vzhledem k samostatnosti týmu nikterak nepoškodí vývoj ani jedné z uvedených her. Práce prý v obou studiích i nadále pokračují výborně, přičemž letmo naznačuje, že se snad brzy dočkáme ukázky plodů této práce.

Zprávu o odchodu Michela Ancela ve svém oficiálním sdělení též okomentoval senior producer BG&E2 Guillaume Brunier. Michel Ancel ukončil působení ve videoherní branži z důvodu následování jiných osobních projektů. Vzhledem k této skutečnosti již nebude nadále působit jako člen týmu BG&E2. Po dlouhá léta nás Michel zásobil svou kreativní vizí a usměrňoval nás, abychom zůstali po celou dobu věrni neuvěřitelnému světu a loru BG&E. Byla to právě jeho neuvěřitelná vášeň a nevídaný zápal pro věc, které nás společně přiměly přehodnotit, čeho všeho je vlastně možné dosáhnout při vytváření ohromného, multikulturního a futuristického sc-fi světa. Zavazujeme se, že i nadále zůstaneme plně věrni jeho původní kreativní vizi."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama