PS5 nepodporuje hry z PS1, PS2 a PS3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS5 nepodporuje hry z PS1, PS2 a PS3

PS5 nepodporuje hry z PS1, PS2 a PS3

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

18. 9. 2020 12:47 18
Reklama

Jim Ryan v rozhovoru pro The Washington Post mluvil mimo jiné i o zpětné kompatibilitě, přičemž potvrdil, že PS5 bude podporovat 99 % PS4 titulů. Jak je to ale s hrami z PS1, PS2 a PS3? Na tuto otázku odpověděl prezident Sony Interactive Entertainment v rozhovoru pro Famitsu.

V něm v podstatě potvrdil, že tituly ze starších konzolí PS5 podporovat nebude. Důvod je vcelku jednoduchý. Dle jeho slov se tým soustředil především na implementaci vysokorychlostního SSD disku a na vývoj nového ovladače DualSense. Na problémy se zpětnou kompatibilitou tak zjevně nezbyl čas.

Z rozhovoru to sice nevyplývá, dá se ale očekávat, že se na PS5 objeví alespoň hrstka klasických titulů, které si našly cestu na PS4. Ryan bohužel ani nepotvrdil, zda bude možné starší hry spustit přes PS Now. Cloudová služba je u nás bohužel stále nedostupná.

Prezident SIE se v roce 2017 v rozhovoru pro magazín Time nechal slyšet, že zpětná kompatibilita sice na papíře vypadá dobře, možnost ale ve finále není tolik využívána. Dle jeho slov si o ní hodně hráčů říká, nakonec se k ní ale dostane jen málokdo. Zároveň se nelichotivě vyjádřil na adresu historických kousků, které jsou podle něj zastaralé. „Proč by to někdo chtěl hrát?“

Možná se inženýři ze Sony v čele s Markem Cernym dostanou k řešení zapeklitého problému teprve v budoucnu, není vyloučeno, že se možnost zahrát si starší kousky časem objeví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama