G&M se přejmenovalo kvůli Monsteru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka G&M se přejmenovalo kvůli Monsteru

G&M se přejmenovalo kvůli Monsteru

Radek Raudenský

Radek Raudenský

15. 9. 2020 10:38
Reklama

Když se poprvé odhalilo Immortals: Fenyx Rising, jmenovalo se ještě Gods & Monsters. Nedávno ale došlo ke změně, kterou Ubisoft argumentoval jako změnu čistě z důvodu herního, tedy aby název zapadal ke stylu a směřování hry. Ve skutečnosti je ale důvod zcela jiný a trochu bizarní.

Díky zveřejněným dokumentům totiž zjišťujeme, že byla na Ubisoft podána žaloba společností Monster Energy Company, tedy i nám známou společností vyrábějící energy drinky se zeleným pařátem. Stalo se tak v dubnu tohoto roku.

G&M se přejmenovalo kvůli Monsteru
i Zdroj: Hrej.cz

Monster v žalobě tvrdil, že název Gods & Monsters poškodí byznys a zaměření Monsteru v herním průmyslu, jako například sponzorství různých akcí nebo esportových týmů. O měsíc později Ubisoft sice předložil dokumenty, které negují tvrzení Monsteru, nakonec se ale společnost podvolila a název změnila.

Dle právníka Richarda Hoega by sice Ubisoft s velkou pravděpodobností celý spor vyhrál, jelikož společnost hru nijak nespojuje se zmíněným energy drinkem, tento spor by se ale táhl velmi dlouho, byl finančně náročný a navíc nikdo neví, co by spor způsobil v marketingu hry. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama