Program přelstil podvodníky v CSGO
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Program přelstil podvodníky v CSGO

Program přelstil podvodníky v CSGO

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

14. 9. 2020 14:39
Reklama

Přestože informace o užívání podvodných programů nejsou zpravidla zařazeny mezi hlavní tok zpráv herního průmyslu, čas od času se přeci jen nějaká ta zajímavost vynoří. Zářným příkladem popsaného fenoménu je třeba čin uživatele YouTubu s přezdívkou ScriptKid, kterému se v CSGO poměrně zábavným způsobem povedlo takříkajíc podvést podvodníky.

Důmyslný trik se ScriptKidovi povedl s využitím vlastnoručně vytvořeného programu BlueFlame, jehož primárním účelem mělo být poskytnutí neférové výhody hráčům CSGO, kteří se ho rozhodli používat. Jak však ze spojení slov "mělo být" a názvu novinky nejspíše rychle vytušíte, pravým záměrem softwaru bylo něco kapánek jiného.

Namísto výhod, které BlueFlame ve svém popisu přisliboval, se totiž jeho novopečeným uživatelům dostalo nemilého překvapení ve formě legrácek, jako je: nahrazení munice slepými náboji, extrémní zpomalení pohybu nebo například znemožnění otevření dveří a nahrazení této akce výsměšným zvukem zaklepání. To vše a mnohem více si navíc můžete prohlédnout i sami, neboť ScriptKid při vytváření programu myslel i na zabudování funkce, která mu živě umožnila přijímat záznamy všech odehraných zápasů, při kterých byl software použit.  

Pokud se vám výše popsaný čin zdá již trochu přitažený za vlasy, pak vězte, že ScriptKid zašel ve svém snažení podvodníky nachytat dokonce tak daleko, že za účelem vytváření obsahu tohoto typu měl údajně utratit v přepočtu již více než 45 000 Kč. Útraty měly být primárně spojeny s reklamní kampaní a záležitostmi na ní navázané. Vzhledem k povaze celého příběhu je však samozřejmě vhodné brát výše uvedené informace s notnou dávkou nadsázky.

Na závěr se též sluší zmínit, že akce podobného typu nejsou u ScriptKida nic nového. Podobný husarský kousek se mu koneckonců povedlo učinit již dříve. Tehdy však nešlo o potrestání podvodných hráčů CSGO, ale o přistižení pokoutných živlů v Playerunknown's Battlegrounds.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama