Rozšíření úložiště Xboxu má stát 5 tisíc
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rozšíření úložiště Xboxu má stát 5 tisíc

Rozšíření úložiště Xboxu má stát 5 tisíc

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 9. 2020 10:56 7
Reklama

Při oznámení a první ukázce Xbox Series X došlo i na snímky dodatečných úložišť, která budou ve formě NVME SSD disků od výrobce Seagate, který v Xboxu zajišťuje úložiště. Bylo jasné, že tyto dodatečná úložiště nebudou levnou záležitostí, navíc je určitě nechce Microsoft dotovat.

Nyní se na internet dostala údajná cena za jednu tuto „zástrčku“, která je stanovena na 220 dolarů. Obrázek byl očividně vyfocen ze systému GameStop, stále se ale může jednat o podvrh, tudíž je nutné brát tuto informaci s rezervou. Cena ale zas až tak nereálná není.

Je nutné si uvědomit, že konzole samotné jsou Xboxem buď dotované, nebo na nich výrobce téměř nic nevydělá. Další příslušenství ale už není nutné dotovat, a proto se cena může objevit takto vysoko. Ani tak ale není úložiště nutně předražené – u nás se NVME SSD disky dají zakoupit nejlevněji za přibližně 3 tisíce korun, zcela jistě ale nenabídnou takovou rychlost, jakou Xbox Series X vyžaduje. Právě v cenovce okolo 5 tisíc korun, což je přibližný přepočet 220 dolarů, se už nachází rychlosti čtení/zápisu okolo 4-5 Gb/s.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama