Microsoft oznamuje projekt Xbox Academy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft oznamuje projekt Xbox Academy

Microsoft oznamuje projekt Xbox Academy

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

7. 9. 2020 10:40
Reklama

Microsoft oznámil spuštění herní iniciativy Xbox Academy zaměřené na motivaci nadcházejících next-gen vývojářů prostřednictvím bezplatných digitálních workshopů. Projekt bude vznikat ve spolupráci s East London Arts, Music (ELAM), Games London a Playground Games.

Cílem Xbox Academy má být primárně oslovení vycházejících vývojářů a poskytnutí nástrojů, které jim umožní vhled do fundamentálních principů herního vývoje a designu. Součástí připravených tutoriálů má tak například být učení se navigaci v rozhraní enginu Unity, vytváření základních 3D úrovní a nakonec i budování základů vlastní hry.

Aspirující vývojáři mohou nabídky Microsoftu využít skrze jednoduchou registraci, přičemž je nutno poznamenat, že počet dostupných míst je pro každé ze 4 sezení pořádaných mezi 12. a 13. zářím omezen. Studio Director Playground Games Gavin Raeburn ve spojení s Xbox Academy uvedl: Jsem neuvěřitelně nadšený, že se studio Playground Games může přičinit na projektu Xbox Academy a že členové našeho týmu, jako je Maria Lee a Ryan Greene, mohou sdílet své zkušenosti a vědomosti."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama