Doom už běží i na těhotenském testu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Doom už běží i na těhotenském testu

Doom už běží i na těhotenském testu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 9. 2020 10:21 3
Reklama

Už řadu let se šikovní programátoři ze všech koutů světa snaží rozběhnout prvního Dooma z roku 1993 na jakémkoliv kusu hardwaru, který najdou. Čím obskurnějším, tím lépe. Mohli jsme tak vidět Dooma běžícího na tiskárnách, mikrovlnných troubách, iPodech, běžeckých pásech nebo terminálech pro nákup autobusových lístků. Jednoho z vrcholů ale včera dosáhl uživatel Twitteru s přezdívkou Foone, rozběhl totiž legendární střílečku na těhotenském testu.

Ano, dosáhl toho tak trochu podvodem. Samotný těhotenský test totiž žádný použitelný hardware neobsahuje, Foone ale nahradil okénko s výsledkem miniaturní monochromatickou obrazovkou. Původně na ní zobrazoval pouze pár videí - memů, které nebyly nijak interaktivní. V momentě, kdy takto zachytil i gameplaye z Dooma a Skyrimu se ale v komunitě probudil zájem a bylo jen otázkou času, kdy přijde i s hratelnou verzí.

Pochopitelně existují pohodlnější způsoby hraní Dooma, a to včetně vaší tiskárny nebo… iTunes. Jsme však zvědavi, kam ještě lze v putování za spuštěním ikonické hry zajít.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama