Luminous Engine předvádí své možnosti
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Luminous Engine předvádí své možnosti

Luminous Engine předvádí své možnosti

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

2. 9. 2020 16:30 1
Reklama

Není to tak dávno, co nám spadla čelist z ukázky Unreal Engine 5, kterou Epic odprezentoval na konzoli PlayStation 5. Neméně působivá je technologie od Luminous Productions, nového studia pod křídly společnosti Square Enix.

Studio momentálně tvoří nedávno představený Project Athia, s nímž hodlá využít potenciál konzole PlayStation 5. Zatím není úplně jasné, co se z tajemného projektu nakonec vyklube, objevily se dokonce náznaky, že by mohlo jít o další přírůstek série Final Fantasy.

Nás ale nyní zajímá především Luminous Engine, na němž Project Athia stojí. Studio předvedlo sílu technologie na akci Computer Entertainment Developers Conference 2020 (CEDEC 2020), která se momentálně koná v Japonsku.

Ukázka demonstruje především možnosti ohledně tvorby otevřených světů. K tomuto účelu totiž engine šikovně využívá procedurálního generování. Základem systému je algoritmus, který programu umožňuje automaticky aranžovat rostliny, stromy, domy, řeky a další běžné prvky. Ukázka je ostatně dostatečně vypovídající. S editorem zvládne designér nakreslit řeku doslova za pár vteřin, zhruba stejný čas zabere také pěstění lesa. Pryč jsou časy, kdy bylo potřeba ručně umístit každý strom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama