Gamescom byl úspěch, příště bude hybrid
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gamescom byl úspěch, příště bude hybrid

Gamescom byl úspěch, příště bude hybrid

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 9. 2020 14:13 1
Reklama

Digitální Gamescom sice nalákal hráče zejména na svou otevírací akci Opening Night Live, kterou měl na starosti Geoff Keighley a na níž se ukázala spousta her, akce jako taková ale pokračovala ještě několik dní poté. Nyní se dozvídáme, že tvůrci považují akci za velký úspěch.

Německá asociace herního průmyslu tvrdí, že Gamescom 2020 vyslal „jasný signál v těžkých časech“ a jeho implementace jakožto digitální akce byla správná. Dokazují to i čísla hlavního ONL – stream přilákal více jak 2 miliony diváků, což je čtyřnásobek počtu z minulého roku. Gamescom 2020 se tak stal jednou ze tří největších akcí tohoto roku.

Co se samotné akce týče, Felix Falk, ředitel Gamescomu, tvrdí, že bylo jasně vidět, jak důležitá je fyzická akce a potvrdil, že Gamescom 2021 bude hybridní akce – tedy jak fyzická, tak digitální. „Nezvyklé okolnosti udělali Gamescom 2020 náročným, ale přesto úžasným. Digitální koncept ukazuje, jak velký potenciál naše herní akce – už tak největší na světě – stále má. Stejně tak se ale ukázalo, jak důležitá je fyzická akce pro komunitu a herní průmysl. Takže, teď musíme vzít zkušenosti z tohoto roku a použít je na vytvoření ideální kombinace offline eventu v příštím roce.“

Gamescom 2021 by se měl opět uskutečnit v Kolíně nad Rýnem mezi 25. a 29. srpnem.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama