Ridley Scott komentuje parodii na Apple
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ridley Scott komentuje parodii na Apple

Ridley Scott komentuje parodii na Apple

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 9. 2020 13:58 1
Reklama

Jedním z nejzajímavějších prvků probíhajícího sporu mezi společnostmi Epic a Apple se stala reklama Nineteen-Eighty Fortnite, skrze kterou herní vývojáři útočili na výrobce telefonů a jeho “kapitalistické zlo”. Obskurní video nyní okomentoval i samotný tvůrce předlohy, režisér Ridley Scott.

Režisér, který v roce 1984 během Super Bowlu uhranul svět reklamou na tehdejší přelomový kus hardwaru z dílen Apple, Macintosh, video okomentoval pro server IGN. 

„Na jednu stranu by mi měl lichotit ten fakt, že okopírovali reklamu snímek po snímku. Ale je škoda, že je její poselství tak všední, když mohli místo toho mluvit o demokracii nebo ještě mocnějších problémech. A to neudělali. Myslím si, že je ta animace skvělá, nápad byl skvělý, ale poselství je ‚eh‘,“ vyjádřil jisté rozčarování nad případem. Samotná inspirace a parodie mu tedy nevadí, poselství Epicu ale považuje za zbytečné a malicherné.

Během víkendu spor dále pokračoval. Apple dostál svých slibů a zrušil Epic Games jejich vývojářské účty na platformě iOS. Z obchodu tedy definitivně mizí Fortnite nebo Infinity Blades. 



Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama