Sony plánuje vydávat více svých her na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony plánuje vydávat více svých her na PC

Sony plánuje vydávat více svých her na PC

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

30. 8. 2020 10:40 10
Reklama

Společnost Sony se v rámci pátečního firemního setkání vyjádřila, že budoucí firemní plány zahrnují vydání dalších first-party titulů na PC. Důvodem k tomuto rozhodnutí má být primárně snaha o zajištění budoucího rozvoje a profitability společnosti.

Aktuální oznámení přichází krátce po vydání PC verze first-party titulu Horizon: Zero Dawn, stejně jako nedlouho po vydání do té doby čistě PS4 exkluzivit Death Stranding a Detroit: Become Human. V návaznosti na úspěch zmíněných her se v minulosti též hojně spekulovalo o možném PC portu God of War, případně pak letošních Dreams. V obou případech jsme se ale ze strany vývojářů setkávali spíše s neurčitými, či dokonce zamítavými odpověďmi.

Sony dále dodává, že posílení jejich stávajících IP je jedním ze způsobů, jak mohou zajistit vyšší kvalitu a rychlejší produkci dalších exkluzivních titulů. Sdělení v neposlední řadě zmiňuje plány na vylepšení nabízených online služeb a snahu pokračovat v rozšiřování současného 14-ti členného týmu interních vývojářských studií.

Souběžně s výše uvedeným prohlášením je závěrem záhodno připomenout březnové prohlášení ředitele PlayStation Worldwide Studios Hermena Hulsta, který se prostřednictvím PlayStation Blogu vyslovil, že vydávání PlayStation exkluzivit na PC bude do budoucna tvořit spíše výjimku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama