Apple zrušil vývojářský účet Epic Games
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Apple zrušil vývojářský účet Epic Games

Apple zrušil vývojářský účet Epic Games

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

30. 8. 2020 09:30 6
Reklama

Právní spor mezi společnostmi Apple a Epic Games pokračuje. V průběhu pátečního dne došlo k oficiálnímu rozhodnutí o odstranění vývojářského účtu Epicu z platformy App Store. Nastalé změny vzhledem k předešlému rozhodnutí soudu nezahrnují terminaci přidruženého účtu Unreal Engine.

V přímém důsledku provedeného rozhodnutí není pro vývojáře z Epicu nadále možné aktualizovat či přidávat jakékoli aplikace na App Store. Dodatečně platí, že došlo i k odstranění dalších aplikací Epicu, mezi které patří například titul Infinity Blades. Tímto krokem současně Apple znemožňuje všem uživatelům iOS v provedení nákupů ve Fortnite, a to skrze využití přímé platby kartou nebo platební brány PayPal.

Velice nás rmoutí, že jsme se nakonec museli uchýlit ke kroku odstranit účet společnosti Epic Games z platformy App Store. S tamním týmem jsme na vydávání aplikací spolupracovali po mnoho let. Doufáme, že v budoucnu budeme moci na předešlou spolupráci opětovně navázat, avšak při zohlednění stávajících okolností je tato možnost nyní zcela vyloučená," prohlásil Apple při rozhovoru se serverem Bloomberg.

Apple dále upřesňuje, že Epic měl v nedávných dnech opakovaně podrobit Fortnite aktualizacím, které byly v přímém rozporu s právními úmluvami platformy App Store. Tim Sweeney za společnost Epic okomentoval situaci slovy: "Vyjádření společnosti Apple není upřímné. Nebyli donuceni účet odstranit, sami si tak zvolili." V následujícím sdělení dodává, že Applem kritizované aktualizace Fortnitu byly tvořeny pouze opravami chyb a představením nové sezóny.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama