Tvůrci The Sinking City o sporu s Nacon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci The Sinking City o sporu s Nacon

Tvůrci The Sinking City o sporu s Nacon

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 8. 2020 09:48
Reklama

Pokud byste si dnes chtěli čirou náhodou zakoupit The Sinking City, na většině obchodů byste neuspěli. Studio Frogware totiž hru stáhlo z většiny platforem, nyní svým fanouškům vysvětluje důvod. Nejde o žádné chystané vylepšení nebo nový díl, ale právní problémy.

Situace prý souvisí s vydavatelem Nacon, dříve známým jako Bigben Interactive. Ten prý porušil několik bodů jejich vzájemné dohody, což nakonec vyústilo v to, že studio hru raději stáhlo. Vše začalo už dávno před vydáním The Sinking City.

Nacon bylo údajně pozadu s platbami, a to i po několik stovek dní. Vývojáři prý plnili všechny dojednané milníky, Nacon i přes to neplatilo. Následně dokonce chtělo, aby vývojáři sdíleli svůj zdrojový kód s konkurencí, kteří také pracovali na hře inspirované prací H.P. Lovecrafa. Nacon následně neposkytlo průzkum prodejů a po vydání zrušilo přijetí všech milníků, což znamenalo nevyplacení dohodnutých odměn.

V srpnu minulého roku se Frogwares rozhodlo podat žalobu, a to i za nekompletní finanční report, nakupování domén spojených s The Sinking City a dokonce vytvoření deskového RPG se stejným jménem – to vše bez vědomí studia, které vlastní práva na tuto IP.

Frogwares se následně rozvázalo s Nacon spolupráci, jenže vydavatel údajně vynášel nepravdivé informace - to vyústilo v to, že mnoho partnerů bylo zmatených a nevědělo, kdo má nad hrou a právy moc, následně vznikly problémy i s přijímáním peněz. Vývojáři pro jistotu stáhli hru z většiny dostupných obchodů, a to hlavně právě za zamezením toho, aby peníze nepřicházely vydavateli. Jak bude situace pokračovat zatím není jasné.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama