343I odstranili z ODST policejní jmenovku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 343I odstranili z ODST policejní jmenovku

343I odstranili z ODST policejní jmenovku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

24. 8. 2020 08:14 1
Reklama

Zhruba před týdnem byla spuštěna testovací fáze PC verze Halo 3: ODST, komornějšího spin-offu populární sci-fi ságy Halo. Hráči na počítačích se tak poprvé mohli pustit do zoufalého boje hrstky přeživších proti invazi města New Mombassa, zároveň si ale pochopitelně mohli vyzkoušet oceňovaný multiplayer s novými možnostmi. A zjistili, že ze hry ubyl jistý kosmetický doplněk.

Autoři se totiž rozhodli odstranit jmenovku (tzv. nameplate), tedy jakýsi podklad hráčovy přezdívky, která obsahovala motivy policejních sirén. Na fóru ResetEra na to v souvislosti s negativními reakcemi některých hráčů upozornil uživatel Cranster. „Pochopitelně je v kampani ODST rozeseta řada policejních aut a jedním z vedlejších příběhů je ten zabývající se zkorumpovaným policejním oddělením města New Mombassa, takže ta jmenovka nebyla úplně mimo. Ale v souvislosti se současným politickým stavem se ji 343i rozhodli vymazat z flight verze a pravděpodobně i finálního produktu,“ vysvětluje situaci.

Jedním dechem ale sdílí několik tweetů rozzuřených fanoušků, kterým se tento krok nelíbí. 

„Skutečná politika by neměla mít žádný vliv na počítačovou hru. Pokud si myslíte, že ano, a používáte fráze jako ‚teď to není vhodné‘, pak ano, jste sluníčkáři. NMPD jmenovka ani není spojená se skutečným světem, v té hře policie přímo existuje. Ale BLM (black lives matter, pozn. redakce) jmenovka? Bez problému…“ stěžuje si například uživatel s přezdívkou HellJumper. Žádná jmenovka spojená s hnutím BLM mimochodem ve hře neexistuje. Jedinou blízkou je ta s názvem “Amandla” připomínající boj proti apartheidu.

Podobný problém už dříve řešily hry Fortnite a Call of Duty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama