Epic u soudu dále bojuje proti Apple
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic u soudu dále bojuje proti Apple

Epic u soudu dále bojuje proti Apple

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 8. 2020 11:41 3
Reklama

Spor mezi společnostmi Epic Games a Apple dále pokračuje. Po zavedení alternativní metody mikrotransakcí, následného smazání battle royale hitu Fortnite a vypsání prvních žalob nyní Epic tvrdí, že Apple aktivně bojuje i proti dalším prvkům jeho byznysu na App Store. Konkrétně zmiňuje snahu o potlačení enginu Unreal.

Epic tedy požádal soud, aby zamezil Apple v dalším odstraňováním obsahu. Mluvčí společnosti pak kroky Apple nazývají „sprostou pomstou“. Výrobce telefonů na druhé straně začíná odpírat Epicu přístup k vývojářským účtům.

„Když Epic žaloval Apple aby porušil jeho monopol v obchodem s aplikacemi a in-app nákupy, Apple se začal zuřivě mstít. Sdělil Epicu, že mu do 28. srpna odepře přístup do všech vývojářských nástrojů nutných pro tvorbu software na platformy Applu - a to včetně Unreal Engine, který Epic poskytuje třetím stranám, přičemž Apple nikdy ani nenaznačil, že by jakkoliv porušoval jeho pravidla. Apple útočí na celý business Epicu i v nesouvisejících částech obchodu, protože mu nestačilo jen odstranit Fortnite z App Store,“ vysvětlují představitelé Epicu svou motivaci v nových dokumentech určených k soudu.

Útok na Unreal Engine by mohl být pro Epic ještě bolestivější než ten na Fortnite, CEO společnosti TIm Sweeney nedávno prozradil, že jej využívá více než 7,5 milionu vývojářů. Jakékoliv problémy s velkými společnostmi které spravují trhy a platformy by mohly vést k snížení důvěry v oblíbené vývojářské nástroje. Pokud by navíc Unreal Engine přestal fungovat na zařízeních od Apple, musely by třetí strany využít některý z konkurenčních enginů, což by Epicu přineslo nemalé ztráty.

Epic tak využívá toho, že by se boj proti němu mohl rychle obrátit i proti stovkám dalších vývojářů a populárních produktů.

Apple zatím v celé kauze zachovává mlčenlivou taktiku a k problematice se nevyjadřuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama