Ubisoft vyhodil býv. šéfa vývoje Valhally
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft vyhodil býv. šéfa vývoje Valhally

Ubisoft vyhodil býv. šéfa vývoje Valhally

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

14. 8. 2020 13:39 6
Reklama

Ashraf Ismail, bývalý kreativní ředitel vývoje Assassin’s Creed Valhalla definitivně rozvázal spolupráci s francouzským studiem Ubisoft. Už v červnu v reakci na obvinění jedné z fanynek odstoupil ze své pozice u projektu, dosud ale zůstával zaměstnancem studia. To nyní oznámilo, že jeho kontrakt ukončilo.

Červnovou kauzu vyvolalo obvinění jedné z fanynek, která Ismaila nařkla z toho, že podváděl svou manželku a fanynce samotné své manželství zamlčel. Ismail konec prací na projektu Valhalla odůvodnil tím, že kauza velmi negativně ovlivnila jeho soukromý život. Obvinění přišlo jako součást nové vlny problematiky MeToo, která v tomto případě upozorňovala na nevhodné chování k ženám na pracovištích herního průmyslu. Právě Ubisoft se v podobných obviněních objevoval velmi často.

„V návaznosti na zkoumání byl Ashraf Ismail propuštěn z Ubisoftu a dále už není zaměstnancem,“ potvrdil poslední krok firmy její mluvčí pro web Bloomberg.

V návaznosti na původní kauzu slíbil ředitel společnosti Yves Guillemot výrazné změny ve filozofii firmy. Od té doby rozvázal spolupráci s několika vrcholnými manažery, konkrétně Tommym Francoisem, Maximem Bélandem, Sergem Hascoetem, a řadou dalších, níže postavených zaměstnanců.

Ismail byl zaměstnancem Ubisoftu 11 let a jako ředitel vývoje se podílel i na Assassin’s Creed Black Flag a Origins.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama