Další GDC se uskuteční až v červenci 2021
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další GDC se uskuteční až v červenci 2021

Další GDC se uskuteční až v červenci 2021

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 8. 2020 10:00
Reklama

Letošní rok se zapíše do dějin jako rok odkladů a zrušených akcí, o což se postaralo zákeřné onemocnění COVID-19. Pár měsíců ještě sice máme před sebou, už nyní to ale vypadá, že se rok 2021 ponese v podobném duchu. Další ročník tradiční akce Game Developers Conference se totiž posouvá.

GDC se běžně odehrávala v březnu v San Franciscu. Organizátoři se však rozhodli akci přesunout až na červenec. Konkrétní datum nyní míří na období od 19. do 23. července. Patrně jde o snahu získat čas a rovnou předejít dalším odkladům.

Akce navíc mění také svou podobu. I tentokrát se sice fyzicky uskuteční v San Franciscu, nově se ale počítá s digitální konferencí. Tu si ostatně pořadatelé vyzkoušeli začátkem srpna, třídenní program dokázal přitáhnout pozornost téměř deseti tisíc diváků, což autoři vnímají jako úspěch. Snad i z toho důvodu počítají s touto formou obsahu i v příštím roce.

Ještě než se rozjedou přípravy na další ročník, dojde realizaci projektu GDC Master Class. Půjde o několikadenní workshopy, na nichž se diváci seznámí s různými aspekty vývoje her. Na projektu se bude podílet také server Gamasutra. Workshopy se uskuteční koncem letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama