Majitel THQ koupil 4A Games, autory Metra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Majitel THQ koupil 4A Games, autory Metra

Majitel THQ koupil 4A Games, autory Metra

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 8. 2020 06:53
Reklama

Holding Embracer Group, mateřská společnost vydavatele THQ Nordic, skoupil celkem osm nových studií. Mezi nimi především 4A Games, ukrajinské autory populární série stříleček Metro. Dále pak DECA GamesNew World InteractivePalindrome InteractivePow Wow EntertainmentSola MediaRare Earth Games a Vermila Studios.

4A Games vzniklo v Kyjevě v roce 2006 a proslavilo se povedenou atmosferickou střílečkou Metro 2033 na základě stejnojmenné knižní předlohy. Později ještě vytvořilo dvě pokračování. Tým vyvíjí svůj vlastní engine a v současnosti kvůli neklidné situaci na Ukrajině pracuje v exilu na ostrově Malta.

Studio New World Interactive stojí za poměrně realistickými multiplayerovými střílečkami Insurgency a Palindrome Interactive jsou zodpovědní za vývoj strategie Immortal Realms. Další studia jsou podpůrnými týmy, případně vyvíjejí vlastní nezávislé tituly. Sola Media je zprostředkovatel filmových a seriálových práv, který do holdingu Embracer vstupuje skrze label Koch Film. 

Dle informací webu Sector.sk zaplatil holding za 4A Games 36 milionů dolarů (795 milionů českých korun) a v průběhu příštích pěti let zaplatí dalších 35 (772 milionů českých korun).  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama