Akcionáři EA nevyplatí manažerům bonusy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Akcionáři EA nevyplatí manažerům bonusy

Akcionáři EA nevyplatí manažerům bonusy

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 8. 2020 12:45 6
Reklama

V červnu se investiční skupina CtW postarala o velký poprask v herním průmyslu, když upozornila a naléhala na akcionáře společnosti Activision Blizzard, aby nehlasovali pro vyplacení bonusů určených řediteli studia Bobby Kotickovi. To se skupině nepovedlo a Kotick s více než 50 procenty hlasů získal největší finanční kompenzaci v historii Activisionu.

O měsíc později se stejná skupina vyjádřila i ke kompenzacím vysokých manažerů v EA. Kromě toho, že se prý studiu nedaří, se také vyhazují zaměstnanci, vůči čemuž působí plat CFO a CTO až směšně. CtW tentokrát zabodovalo a akcionáři hlasovali 74 procenty proti vyplacení kompenzací.

I když je to dle CtW další krok v nepřeplácení vysoce postavených manažerů a ředitelů, o výsledku ještě rozhodne správní rada, která může a nemusí toto rozhodnutí posvětit. Co se platů týče, ředitel EA si ročně přijde na 21,4 milionu dolarů (472 mil. korun), vedoucí studia na 16 milionů dolarů (353 milionů korun)  a například ředitel marketingu na 7,2 milionů dolarů (154 milionů korun).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama