Grand Tactician vyjde v srpnu v early access
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Grand Tactician vyjde v srpnu v early access

Grand Tactician vyjde v srpnu v early access

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

10. 8. 2020 09:25
Reklama

Grand strategie po vzoru série Total War, Europa Universalis či Hearts of Iron představují na poli herních žánrů relativně omezené zboží. O to více potěší, dojde-li na podobné oznámení jako v případě připravované strategie Grand Tactician: The Civil War (1861-1865).

Nezávislý titul vývojáře Olivera Keppelmüllera má po vzoru předních představitelů strategického žánru nabídnout zajímavý mix bitev početných vojsk vedených v reálném čase i více rozvážného postupu v prostředí strategické mapy na úrovni národů. To vše zabaleno do prostředí Spojených států za bouřlivých časů 19. století a možnosti využití autentické dobové hudby.

Podobně jako v případě podobných historií inspirovaných titulů i zde je primárním hráčovým cílem vybudovat prosperující národ, vyvíjet nové technologie a odrážet nápor znepřátelených vojsk. Součástí popisu hry je rovněž i lákadlo v podobě možnosti svádět několikadenní bitvy, včetně nutnosti zvažovat armádní zásobení a možný příchod posil v jejich průběhu. Ke zdárnému úspěchu na cvičišti i na bojišti by nám pak dle slov autora měly téměř jistě dopomoci i četné schopnosti a bonusy bezpočtu historických osobností, jejichž role se coby velitelů v průběhu hry zhostíme.

Titul navazující na úspěch svého předchůdce v podobě The Seven Years War (1756-1763) vstoupí na Steamu do předběžného přístupu 21. srpna. Plné verze bychom se pak měli dočkat do konce letošní kalendářního roku. Více informací o hře samotné můžete v případě zájmu dohledat na oficiální stránce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama